fbpx

Tűzmadarak és vízi színházi előadások a Balaton-parti Bondorón

Újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és egy új helyszín várja 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre.

Az 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál néven megrendezett esemény ettől az évtől Balatonalmádiban folytatódik, s az Öreg-parkban várja régi és új vendégeit, közvetlenül a Balaton partján. A magyar előadók mellett 10 nemzet összesen 24 nemzetközi produkcióját láthatja itt a közönség június 30. és július 2. között. Az árnyas ligetekkel tűzdelt ősfás területen új színpadok is nyílnak.

A fesztivál fő helyszínén, a Bondoró Porondon látható a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínháza, a Kajárpéci Vízirevü, a Tűzmadarak Cirkuszcsoport produkciói. A tavon rendezik meg Székely Andrea vízi bábszínházi előadásaát amit Tündérkönnyek címmel ősbemutatóként a Bondorón láthat majd először a közönség, de lesz vízen járás tűzzel és szaxofonnal is.

Az utcaszínházi vonalat erősíti a Bondoró legújabb helyszíne, a Manézs, ahol óriásbábok, Világjáró marionettek, cirkuszi előadás vendégeskedik, és lesz egy egy interaktív rítusjáték, amelynek keretében a résztvevők együtt készítenek maszkokat és bábokat, majd énektanulás után előadják és eltáncolják a közösen létrehozott előadást.

A MeseLiget a családokat várja. Zenepavilon néven új pop-up helyszín bukkan fel a fesztiválon, ami a MeseLiget egy különleges pontjaként képzőművészeti programok és akusztikus mini koncertek számára ad bemutatkozási lehetőséget. A koncertek helyszíne a Bordűr és a Bondoró Színpad lesz.

Flare Performance

A színház, a zene és a tánc mellett a képzőművészet is megjelenik a programban. A Zenepavilon többek között Debreczeny Zoltán festőművész Keréktárlat című kiállításának is teret ad.

Színes lesz a nemzetközi fellépők sora.

Porondra lép itt a hétvége folyamán Papito, az argentin bohóc, valamint az osztrák Aramis Gehberger, azaz Dr. Bubbles is. A szintén osztrák Flare Performance tart látványos tűzshow-t és légtornász-bemutatót, a belga Les Contes d’Asphalt sétáló marionettekkel érkezik, a La compagnie Che Cirque pedig a Kalasa című előadással és bicikliken egyensúlyozó zsonglőrökkel. A spanyol Alea Teatre jóvoltából találkozhatunk Atlantis lakóival elehet találkozni egy rendhagyó, világító óriásbábos produkció által, és szintén látványos, világító óriásbábokat mutat be a francia Compagnie Remue Ménage. A cseh Mask Bureau a fesztivál mindhárom napjára különféle izgalmas performanszokkal készül.

Mask Bureau

A fesztivál ünnepélyes záróprodukcióját minden évben a Bondoró totemállatának, a főnixmadár búcsúztatójának tűzshowja adja. Idén egy különleges, nemzetközi tűzszínházi koprodukció során kap lángra a madár a hazai Firebirds és a cseh Mask Bureau társulatnak köszönhetően, majd közös felvonulást és koncert zárja a fesztivált, amelynek részletes programja itt böngészhető végig.

Nyitókép: Alea Teatre. Fotók forrása: Bondoró Fesztivál

A rovat további cikkei