A közönség és a zsűri 12 döntős dal közül választotta ki a dobogósokat.

A különleges vizuális technikával tarkított koncert-döntőt a dalok mellett artistaszámok színesítették: fellépett a Cirque do Soleil sztárja, a többszörös cirkuszfesztivál-díjas élő legenda, ifj. Simet László, a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom – Ősi cirkusz mese című előadásának szintén többszörös cirkuszfesztivál-díjas fellépője, a Trio Attar, valamint Nyerges Anna, a Baross Imre Artistaképző Intézet tanulója drótkötél produkciójával.

Miután minden dalt előadtak, a zsűritagok és a közönség is leadta a szavazatát, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos beszédében felelevenítette: a dalpályázat célja az volt, hogy összeházasítsák a cirkuszművészetet a társművészetekkel, hogy egy dalban megtalálják a cirkuszművészet lényegét, csapatot építő üzenetét.

A döntő végén összesítették a szavazatokat. Ennek értelmében az első helyen Nádasi Veronika végzett, aki Dinyés Dániel és Hegyi György Ugye elkapsz majd? című dalát adta elő. A csapat egymillió forintos fődíjban részesült.

A második legtöbb szavazatot Pejtsik Panna és a Budapest Show Kórus szerezte, akik jutalmul ötszázezer forintot kaptak.

A harmadik helyezett a Dániel Balázs Trio és Pleszkán Écska lett, akik háromszázötvenezer forintot vittek haza. A közönségszavazás nyertese Orosz Mihály feat Iványi Márta formáció lett, akik félmillió forinttal lettek gazdagabbak.

A dalokat ezen a linken lehet meghallgatni.

Fotók és forrás: Fővárosi Nagycirkusz