fbpx

Új célkitűzésekkel kezdi meg évadát a Pesti Magyar Színház

Zalán János, a Pesti Magyar Színház direktora a megújuló épületet felfrissült tartalommal kívánja megtölteni. Bár még tartanak a rekonstrukciós munkálatok, a menedzsment minél előbb biztosítani szeretné a zavartalan alkotó munkához szükséges körülményeket. A folyamatban levő felújítás azonban nem az évad egyetlen meglepetése. Az intézményben a társulat pihenőnapjain sem áll meg ezentúl az élet, vendégprogramok és koprodukciós játékok szélesítik a repertoárt.

pmszinhaz

A legjelentősebb fejlesztések közé tartozik az audionarráció bevezetése az előadásokon. Októbertől Magyarországon egyedülálló módon a vakok és gyengénlátók is teljes értékű színházi élményben részesülhetnek. Az audionarráció során a közönség egy mobilapplikáció segítségével verbális leírást kap a színpadon történtekről, sőt lehetősége nyílik a díszlet bejárására, a kosztümök megtapintására, a színészekkel való beszélgetésre is. Mivel az új menedzsment számára kiemelkedően fontos a kihívással élők segítése, ezért a Pesti Magyar Színház előadásait a továbbiakban a siketek és nagyothallók számára is akadálymentesíteni szeretné a Sennheiser Audio Partner Kft-vel stratégiai együttműködés keretében.

_DSC8616_Copy

Az évad első audionarrációval bemutatott műve az október 2-én debütált A konyha című darab volt. Arnold Wesker nagysikerű alkotását a színház társulata mellett olyan híres vendégművészek keltik életre, mint Kálid Artúr, Tordy Géza vagy Eperjes Károly, és az első színpadi szerepében bemutatkozó Yu Debin. A 21. századi látványelemekkel és modern koreográfiával színpadra állított kortárs színdarab az aktuális társadalmi problémákra keresi a választ.

Az új évad bemutatói mind valamilyen módon egy-egy kisközösség életét, dilemmáit, örömeit és problémáit állítják színpadra. A kilenc darab mindegyike széles közönségréteghez szól változatos, színes műsorkínálatot garantálva.

Fotó: Csákvári Zsigmond, Varga Ildikó

A rovat további cikkei