fbpx

Új dallal harangozta be hamarosan megjelenő nagylemezét a Subtones

A Dal 2022-es évadának egyik legegyedibb formációja, a Subtones hamarosan új lemezzel érkezik. A jazzt, a popot és a funkos groove-okat nagyszerű magyar szöveggel összeházasító zenekar ízelítőként tette közzé Te vagy a percben a nyugalom című dalát, melyhez egy videó is érkezett.

A 2019-ben alapított Subtones az idei A Dalban Nem segít más című szerzeményével tűnt fel, amelynek merész stílusfúziója, könnyedsége és fülbemászó szövege egyenesen a dalverseny második helyezéséig röpítette a zenekart. A trombitás Subicz Gábor által életre hívott és vezetett csapat azóta sem állt meg, még a nyári koncertszezonban, augusztus 22-én kiadják Lángolj című albumukat. Erről az eddigiek fényében elég izgalmasnak bizonyuló lemezről mutatták meg a napokban a Te vagy a percben a nyugalom című dalukat, nem mellesleg élő előadásban, a Solid Sky Bárban forgatott sessionvideóval karöltve.

A lágy fúvósszekcióval és ezúttal hangsúlyosabb gitárjátékkal kacérkodó dal szövegét újfent a Konyha énekes-dalszerző frontembereként is ismert Szepesi Mátyásnak köszönhetjük, amelyet a már jól összeszokott duó, Jónás Vera és Kiss Flóra tolmácsolásában hallhatunk.

„A Nem segít más szövegét is Matyi írta, amivel A Dal című műsorban dobogóig meneteltünk. Amikor arról beszélgettünk, hogy az új lemezre szeretném, ha több dalnak is ő írná a szövegét, átküldött egy csomó félkész vagy fiókban heverő ötletet is. A Te vagy a percben a nyugalom például úgy született, hogy egy rövid telefonos videót küldött, amin néhány sort énekel, kíséretként zongorázik és a térdét csapkodja. Szinte első hallásra összeállt a fejemben az egész szám hangszereléssel, szerkezettel, mindennel együtt. Aztán persze ezt megvalósítani már hosszabb munka volt: rengeteget írtam hozzá, pingpongoztunk Matyival, hogy hogyan lenne a legjobb a dal ritmikája, merre kanyarodjanak a dallamok. De az egész zene magja, lényege az első pillanattól benne volt abban a pár másodperces videóban” – mesélte Gábor.

Az augusztus 22-én megjelenő Lángolj teljes anyaga nem várat sokat magára a színpadokon, a Subtones szeptember 3-án a Várkert Bazárban mutatja be az albumot.

Nyitókép forrása: Subtones

A rovat további cikkei