A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve tűnt fel a magyar zenei palettán. A frissnek mondható projekt által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

 

belau_szecsibobe
A Belau és Szécsi Böbe

A Belau csaknem két év alatt számos sikernek örülhetett: munkáik több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik számukat, valamint megnyerték The Odyssey című első albumukkal a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A fiatal formáció másfél év alatt több mint 100 koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint 14 különböző országban. Legközelebb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselik hazánkat.

A Belau új, Redefine című dalában ezúttal is Szécsi Böbe működik közre, akivel a zenekar koncertjein is lehet találkozni. A friss dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó videóklip Szabó Péter munkáját dicséri. A második Belau-lemez előreláthatólag jövő ősszel lát napvilágot a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre. A zenekar tavasszal folytatja külföldi turnéját, valamint több hazai klubban is megfordulnak.

Az új klip: