fbpx

Új elnök a Forster Központ élén

A Forster Központ felügyeletét is ellátó L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának javaslatára Sárváry Istvánt, a tárca eddigi kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárát nevezte ki a Központ elnökének 2015. június 1-jei hatállyal Lázár János Miniszterelnökséget irányító miniszter. A Forster Központ eddigi elnöke, Sághi Attila közös megegyezéssel távozik az intézmény éléről.

sarvary1

Sárváry István a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta a Miniszterelnökség kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott. A közgazdász végzettségű szakember ezt megelőzőn a Várkert Bazár felújításában a munkákat irányító kormánybiztosság munkatársaként vett részt, illetve igazgatója és stratégiai igazgatója volt a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft.-nek. Az új elnök legfontosabb feladata az elmúlt évben előkészített Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram elindítása, a Nemzeti Hauszmann Terv megvalósításának támogatása, illetve a Forster Központ további megerősítése.

Sárváry István helyére nem neveznek ki új helyettes államtitkárt. Eddigi feladatait részben a Forster Központ, részben pedig Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár veszi át.

Fotó: Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei