fbpx

Új év, új tehetségek – ismét várják a jelentkezéseket három zenei ösztöndíjra

A Fischer Annie zenei–előadó-művészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjak a zene területének géniuszait támogatják idén is.

„Ne rejtsd el a tehetségedet. Azért kaptad, hogy használd. Hiszen mit ér egy napóra az árnyékban?” – vélekedik a tehetségről John C. Maxwell. A fiatalokat felkaroló állami zenei ösztöndíjak célja is az, hogy kihozzák az árnyékból a legtehetségesebbeket, és megmutassák őket az egész országnak. A Fischer Annie zenei–előadó-művészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjak a zene területének géniuszait támogatják idén is.

A korábbi évekhez hasonlóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2022-re is meghirdette az ifjú tehetségeket felkaroló állami zenei ösztöndíjakat, melynek szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.. Az ösztöndíjak egyfelől fellépésekhez segítik a díjazottakat, másrészt rendszeres pénzbeli támogatást nyújtanak számukra.

A fiatalok három ösztöndíjra is pályázhatnak:

A Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését, és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotó tevékenységükhöz.

A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj célja segíteni a jazz-előadó-művészek pályakezdését, zenei fejlődését.

A teljes pályázati felhívás megtalálható a www.filharmonia.hu oldalon, valamint közvetlenül elérhető a www.alkotomuveszet.hu weboldalon keresztül. A Fischer Annie zenei–előadó-művészeti és a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjak esetében a jelentkezési határidő: 2022. január 31., éjfél. A Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj benyújtásának határideje pedig 2022. február 28., éjfél. A beérkező pályázatokat szakmai kuratórium bírálja el.

Nyitókép: Fischer Annie zongoraművész. MTI/Molnár Edit

A rovat további cikkei