fbpx

Új helyszínen rendezik idén a Tűztánc fesztivált Debrecenben

Tizenöt néptáncegyüttes 289 táncosának részvételével, új helyszínen rendezik meg a 22. Tűztánc ifjúsági táncfesztivált és találkozót Debrecenben.

Puskás István, a cívisváros kulturális alpolgármestere azt mondta, a helyszínválasztás része annak a törekvésüknek, hogy bővítsék a kulturális tereket, és a belváros mellett a távolabbi városrészek is bekapcsolódjanak a kulturális programokba.

Bár továbbra is a Csapókertben, de új helyszínen, a Liget téren tartják szombaton a találkozót – tette hozzá, megjegyezve, hogy idén először – a város új közművelődési koncepciójának megfelelően – egy kulturális intézmény, a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, illetve civil szervezetként a harmincéves Főnix néptáncegyüttes és a csapókerti baráti kör közösen rendezi meg a fesztivált.

Halász D. János, a DEMKI vezetője jelezte: szándékuk szerint szakmai tapasztalataikkal segítik a jövőben a városban működő, erős civil kulturális szervezeteket. Törökné Csécs Lenke, a baráti kör elnöke példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amelynek eredményeként megtarthatják szombaton a pandémia utáni időszak első kulturális nagyrendezvényét. A táncegyüttesek is megszenvedték a járvány alatti időszakot, nem próbálhattak hónapokig, ezáltal most nehezebb a dolguk, de lelkesen készülnek a találkozóra, ahol természetesen minden járványügyi előírást be fognak tartani – fűzte hozzá.

A Tűztánc fesztiválon a táncosok mellett tűzzsonglőrök is bemutatkoznak, lesz egész napos kirakodóvásár, számos sportverseny, a nagyváradi pódium színpadon pedig Mesék szárnyán címmel tartanak előadást gyerekeknek.

Nyitókép forrása: visitdebrecen.com

A rovat további cikkei