A szervezők olyan hiphopelőadókat hívtak meg, akik hazájukban már komoly sikereket értek el, nemzetközi viszonylatban viszont még feltörekvő előadóknak számítanak, és akik mind saját anyanyelvükön rappelnek. A hiphop- és rapelőadók mellett éjszaka DJ-szettek, délutánonként pedig komoly breakbemutatók és versenyek várják a látogatókat. A fellépők között megtalálható az izraeli Echo, aki több formációban is szerepel, de láthatjuk a finn Laineen Kasperit és az izlandi Úlfur Úlfurt is.

Az egyik nagy dobás a koreai YNC csapat, akik majdnem teljes létszámban érkeznek a fesztivál színpadára, így GFU, Sikboy, GSon is fellép. Dél-Afrikából Yugen Blakrok, Olaszországból Villabanks, Németországból a már nagy névnek számító Audio88 & Yassin duó érkezik, de szerepel a fellépők között a kritikus szövegeivel érkező spanyol Tribade és az írül rappelő Kneecap is.

A hazai színteret a Slow Village, a Mulató Aztékok, Saiid, Beton.Hofi és Krúbi képviseli majd sok vendéggel és egy maratoni vegyes ütközettel a Falunapon.

Az éjszakai DJ-programban a holland Chamos trio mellett Mango, Cadik, Q-Cee, Yago és a Bashment Cave csapata is helyt áll majd.

Napközben izgalmas hiphop- & breaktáncos bemutatókat láthat a közönség a műfaj legjobbjainak előadásában, illetve a látogatók maguk is résztvevői lehetnek a naponta szervezett exhibition párbajoknak. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó szombati Sziget All Stars Exhibition Battle nemzetközi résztvevői között olyan nevek lesznek, mint a francia testvérpár, a Les Twins, a holland The Ruggeds csapata, a cseh Kris & Marek, a mozambiki DF & Kuryó, valamint Bboy Junior Franciaországból.

Nyitókép: Saiid. Fotó: MTI/Balogh Zoltán