„Ez a tér, bár alapterületét tekintve nem túl nagy, ugyanakkor jelentős belmagassággal bír. Ezért is született meg a gondolat Salamon Péter kollégám, a sorozat ötletgazdája fejében, hogy elsősorban a szobrászok kapjanak itt megjelenési felületet, a tér adottságaira szabott vagy annak megfelelő installáció létrehozásával. Tehát a most induló sorozatban itt mindig egy műalkotás lesz bemutatva, olyan, ami kihasználja a tér adottságait, és újrafogalmazza a teret. Az első kísérlet tökéletesre sikerült: Sápi Márton installációjának köszönhetően megújult, magasabb minőséget képvisel az önmagában apró kiállítótér. A Térjáték című sorozatunkban való részvételre folyamatosan lehet pályázni” − mondta el Fekete Valéria, a ZsÖK vizuális művészeti vezetője.

A letisztult, konstruktív formavilágot képviselő Sápi Márton alkotását a Möbius-szalag ihlette; ez egy kétdimenziós felület, aminek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. A művész az alkotással a gondolati építkezés kezdeti és végső fázisát szemlélteti, és ezen keresztül igyekszik többféle módon utalni a Möbius-szalagra.

Alkotásában fontos szerepet kapnak az irányvonalak és csomópontok. A pontok között, az élek egyenesen húzódó vonala az, ami összekötő kapocsként, és ezzel együtt irányvonalként rajzolja ki a szobor végső képét.

Annak érdekében, hogy a tetőtéri Martyn Ferenc Galériában minél sokszínűbb kiállítások kapjanak helyet, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Galéria divíziója pályázatot hirdet egyéni alkotók, elsősorban fotó és papíralapú munkáinak kamarakiállítására.

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó művek bemutatásával és / vagy látványtervének benyújtásával lehet 2020. november 10-ig.