A Petőfi Irodalmi Múzeum Rézbőrű volt az alkony című tárlata először tekinthető meg személyesen

Május 4-től a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményeinek kiállításai is megnyitják kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak előtt. A PIM egy új, izgalmas tárlattal is várja az érdeklődőket: a járványhelyzet miatt zárt ajtók mögött készült el A Rézbőrű volt az alkonyA magyar indiánozás nyomában című kiállítás, mely az indiánozás sokrétű hazai történetébe enged betekintést. A múzeum meghosszabbította a 150 éve született fotográfus tiszteletére éppen a kényszerű zárás előtt megnyílt Új vizeken – Írók és művészek Székely Aladár műtermében című kiállítását, valamint újból látható az Édes Anna / Kosztolányi – Trianon 100 című tárlat is, melyet egy különleges, 360 fokos térvetítés tesz teljessé.

A PIM tagintézményei is újra fogadhatják a látogatókat: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Róna Viktor balettművész emlékére rendezett, Herceg a vasfüggöny mögül című kiállítása továbbra is megtekinthető, a Mesemúzeum a megszokott nyitvatartási rend szerint, míg új helyszíne, a kiskamaszoknak szóló Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely előzetes bejelentkezéssel látogatható. A széphalmi Magyar Nyelv Múzeuma és a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum ugyancsak május 4-től, az óbudai Kassák Múzeum pedig május 26-tól nyitja meg kapuit.

Közönség személyes részvételével
zajló rendezvényeket és iskolai csoportok részére múzeumpedagógiai
foglalkozásokat június 1-jét követően tartanak meg a múzeumok. Az online
felületeiken addig is folyamatosan jelentkeznek friss tartalmakkal, virtuális
programokkal.

Az aktuális kiállításokról és a látogatással kapcsolatos tudnivalókról az érdeklődők a PIM és tagintézményeinek honlapján tájékozódhatnak.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum/Birtalan Zsolt