Az év utolsó napjaiban, december 29-én és 30-án egy dupla Akvárium NagyHallos koncerttel ünnepli 15 éves jubileumát az Esti Kornél. Az első estén a Grabovski lesz az előzenekar, két-két dal erejéig pedig Ember Márk színművész és Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere lesz a vendég.

A második napon a Felső Tízezer kezdi az estét, az Esti Kornéllal közösen Péterfy Bori és iamyank fog fellépni.

Az ünnepi alkalom előtt mutatták be a jövő tavasszal megjelenő hatodik albumuk második kislemezét. Az Óceán című dalhoz a zenekarral régóta együttműködő Bátori Gábor ‘Sinco’ rendezett klipet.

Egy héttel a koncerteket megelőzően egy 80 perces interjúfilmet is publikált az Esti Kornél, melyben Stumpf András újságíró beszélget a zenekarral az elmúlt 15 évről. A filmet szintén Bátori Gábor ‘Sinco’ készítette.

A 2006-ban, Mezőtúron alapított Esti Kornél eddig öt nagylemezt és egy újrahangszerelt dalokat tartalmazó, egy egyórás filmmel kiegészített válogatáslemezt jelentetett meg. Telt házas budapesti koncertjeik mellett a vidéki klubok és a fesztiválok állandó fellépői, 2019-ben telt házas koncertet adtak a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Hatodik nagylemezük 2022 tavaszán jelenik meg.

A zenekar tagjai: Bodor Áron – ének, billentyű; Lázár Ágoston – dob, vokál; Lázár Domokos – gitár, ének; Horváth Kristóf – gitár; Pályi Ádám – basszusgitár; Veres Imre – gitár

Nyitókép fotó: Esti Kornél/Bátori Gábor