fbpx

Új közösségi tér jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén

Új közösségi tér és egy huszonnégy férőhelyes apartmanház jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén, a Baranya megyei Ormánságban fekvő Drávacsehiben.

Az egykori vadászház helyén kialakítandó közösségi tér és szálláshely az Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram részeként valósul meg, amelyet tavaly ősszel indított a Forrás Kulturális Alapítvány. A mintaprogram célja, hogy folyamatos kulturális jelenlétet biztosítson az Ormánság négy községében, a Bőköz Fesztiválnak otthont adó Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló, a tájegység építészeti jellegét tükröző épületben – amelynek alapkövét a hétvégén tették le – egy 24 férőhelyes szálláshely létesül a következő hónapokban, majd ehhez kapcsolódva jön létre egy olyan közösségi tér, amely műhelymunkára, kézműves-foglalkozásokra, táborozásokra is alkalmas.

Pataki András, a Bőköz Fesztivál igazgatója, a mintaprogram vezetője szerint a MaloM befogadó színházi programban már egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy település lakói, és az új beruházás is része annak a közös gondolkodásnak, amely segíthet új dimenziót, perspektívát mutatni az Ormánságban.

Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos, a Bőköz Fesztivál védnöke szerint a hét éve elindított kulturális alapellátási kezdeményezés legambiciózusabb térségfelemelő projektje az ormánsági Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram.

Németh Tamás, Drávacsehi polgármestere szerint a hagyományos technológiákkal készülő, fontos népességmegtartó erővel bíró beruházással olyan létesítmények jönnek létre, amelyek egész évben biztosíthatják a művészek és a művészet állandó jelenlétét a településen.

Nyitókép: Drávacsehi, forrás: temabaranya.hu

A rovat további cikkei