Hamarosan érkezik a Mandoki Soulmates zenekar legújabb lemeze, amelynek első dalához klipet is készítettek, ízelítőül az új anyag szellemiségéből.

„Nincs más hátra, mint előre! Ebben a lendülettel teli időszakban, ahol a zenekar már több mint 30 éves sikerekkel büszkélkedhet, izgalmasan lépünk tovább a következő fejezetünk felé, mely terveink szerint tele lesz még páratlan zenei élményekkel. Nagyon izgalmas új albumon dolgozunk a lelkitársakkal, amit nagyon szeretünk. Egy új album mindig egy mérföldkő, egy új üzenet. Egy ügy és persze hangokba zárt életképek és muzsika. Személy szerint nagyon várom, hogyan fogja fogadni a közönségünk az új albumot, mindenesetre az biztos, hogy a teljes szívünk benne van” – nyilatkozta Leslie Mandoki, a Mandoki Soulmates zenekar alapítója és vezetője.

A tavalyi évben a Mandoki Soulmates 30 éves fennállását ünnepelte, legutolsó albumuk, a Bartók Béla nyomán keletkezett Magyar Képek című lemezük dupla aranylemez lett, angol és magyar nyelven egyaránt.

A festői Starnbergi-tó partján fekvő Red Rock stúdió is jubileumot ünnepelt, ugyanis tavaly volt 40 éve, hogy Leslie Mandoki megalapította. Olyan zenei ikonok rögzítették itt felvételeiket, mint Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush és Chaka Khan.

A Mandoki Soulmates világszerte hídépítő szerepet tölt be, koncertjeik hangulatát nem a látványelemek, hanem a zene, a művészek, a pozitív energiák és a lelkes közönség határozza meg. A Mandoki Soulmates tagjai között olyan ikonok találhatóak, akik a progresszív rock és a fusion jazz terén alkottak maradandót, összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkednek, köztük Leslie Mandoki, Al Di Meola, Mike Stern, Bobby Kimball, Bill Evans, Randy Brecker, Nick Van Eede, Chris Thompson, Cory Henry, Till Brönner, Richard Bona. Leslie Mandoki, a zenekar alapítója és vezetője mindig is a progresszív jazz-rock és az örök fiatalság szellemiségét képviselte, és a legkiválóbb zenészekkel alkotta meg a legjobb dalokat és hangulatot.

Január 27-én szombaton este 22.40-kor a Super TV2 műsorára tűzi koncertfilmjüket, amely lehetőséget ad a magyar rajongóknak, hogy átéljék az ikonikus zenekar örömzenélését.

A zenekar új albumának első dala nemrég jelent meg Devil’s Encyclopedia címmel.

Nyitóképen Leslie Mandoki.