A közgyűjteményt fenntartó helyhatóság közleményében azt írták, hogy Csornay Boldizsár jelenlegi vezető megbízását az eredménytelen pályázat miatt május végéig meghosszabbították.     

Emlékeztettek arra, hogy a pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat.     

Az első pályázatra a múzeum jelenlegi dolgozói közül hárman jelentkeztek; őket egy hétfős szakmai bizottság online hallgatta meg, ugyanakkor a testület tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Utóbbiról – idézték Bognár Szilvia pécsi alpolgármestert – később derült ki, hogy feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában.     

Az alpolgármester szerint ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, így a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását. Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve döntött.

Nyitókép: Csontváry Múzeum, forrás: jpm.hu