A Magyar Állami Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére 2022 augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult, a vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított 60 napon belül kell kiírni – tájékoztatott a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

„Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőbe történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekében, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében. További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és a finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek” – áll a minisztérium közleményében.

Nyitókép: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu