A párizsi olimpiai játékok megnyitója előtt pótolták az emblematikus mulató leszakadt díszeit.

A Moulin Rouge alapításának évfordulója
A Moulin Rouge táncosnői a párizsi mulató fennállásának 130. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a revüszínház előtt. MTI/EPA/Yoan Valat

Helyi lakosok és bámészkodók százai figyelték, ahogy pénteken – a többi között kánkántáncosok előadásával – felavatták a turisztikai látványosságot ékesítő szélmalom négy új lapátját.

Jean Victor Clerico, a Moulin Rouge vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a malom „lapátjai nélkül tátongó üresség volt Párizsban, egyszerűen csak szomorú volt”. Mint mondta, a cél az volt, hogy a július 26-án induló olimpiai játékok idejére elkészüljenek, július 15-én terveznek ugyanis az olimpiai lánggal elvonulni az épület előtt.

A híres kabaré épületét díszítő piros szélmalom lapátjai április 25-re virradóra szakadtak le, ahogy a homlokzaton lévő felirat három első betűje is. A történtek során senki nem sérült meg.

A Moulin Rouge 1889-ben nyílt, ugyanabban az évben, amikor elkészült az Eiffel-torony is. A kánkántáncosairól ismert revüszínház igazi turistamágnes, esténkét két előadást is tartanak, évente pedig mintegy 600 ezer látogatót fogad. A Moulin Rouge október 6-án ünnepli megnyitásának 135. évfordulóját.