Már április 7-től lehet jelentkezni a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatára, ahová olyan 16-26 év közötti tagokból álló amatőr, pop-rock bandák bemutatkozó anyagait várják, akik elég bátorságot és tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy végre nagyközönség előtt is bemutassák tudásukat, de eddig elkerülte őket a nagy kiugrási lehetőség.

 

garazsfesztival_640_640

A pályázók közül a négytagú zsűri ? a Müpa részéről Dj Bootsie és Jakab Péter, a Jazzékiel énekese, a Ludwig Múzeum részéről pedig Készman József kurátor és Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere ? által kiválasztott hat legjobb zenekar pedig felléphet a június 4-i Garázsband Fesztiválon. Ez azonban még nem minden: a közönség kedvencei különdíjakat is kapnak. Egy egész napot a Müpa saját, profi hangstúdiójában, ahol akár az első slágert is rögzítheti a zenekar, illetve egy fotósorozatot profi fotóssal, hogy az első album borítójával se legyen már gond. A Ludwig Múzeum jóvoltából pedig felléphetnek a Múzeumok Éjszakáján június 25-én, amelyről rögtön be is számolhatnak a Múzeum blogjára készülő interjúban.

 

Persze nemcsak a zenekaroknak, de a közönségnek is megéri eljönni. A koncertek mellett a Ludwig Múzeum éjfélig nyitva tartó két, zenével foglalkozó tárlata is ingyenesen megtekinthető lesz. A Szenvedély. Rajongás és művészet az 1960?1980-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére és fanatikus rajongóira. A Rock/Tér/Idő pedig az 1970-es, 1980-as évek underground zenei korszakát mutatja be.

 

A jelentkezéseket egészen május 10-ig várják a szervezők a garazsband@mupa.hu e-mail címre. A részletes pályázati kiírás és a pályázási feltételek a www.mupa.hu és a www.ludwigmuseum.hu oldalakon olvashatók.