Új tagokat választott szakosztályaiba éves rendes közgyűlésén pénteken a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

Az Akadémia tagjai olyan írók, művészek, akik saját területükön kiemelkedő munkát alkottak. Választásuk jelölés útján, többlépcsős rendszerben és a jelöltek teljesítményének alapos értékelésével történik.

Az Irodalmi Osztály tagja Vörös István és Csaplár Vilmos lett, tiszteleti tagnak választották Buda Györgyöt és Vjacseszlav Szeredát. A Képző- és Iparművészeti Osztály új tagjai: Deli Ágnes, Sugár János és Sass Valéria; illetve Rita Ernst tiszteleti tag. A Mozgókép- és Színházművészeti Osztály tagja lett Novák Eszter és Gazdag Gyula.

A Zenei Alkotóművészeti Osztály tagja lett Dargay Marcell, tiszteleti tagja pedig Földes Imre. Az Építőművészeti Osztályba választották Kalmár Lászlót és Szalai Andrást, tiszteleti tagnak pedig Köllő Miklóst. A pénteki közgyűlésen címzetes tagnak választották a tagok Hegyi Lórándot és Dávidházi Pétert.

A vezetőket megerősítették tisztségükben, változás, hogy a leköszönő Winkler Barnabás helyett Vincze László lesz az Építőművészeti Osztály elnöke.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiát 1992-ben alapította a Magyar Tudományos Akadémia mint önálló, társult intézményt, amely saját alapszabállyal rendelkezik, és tisztségviselőit önállóan választja.

A képen Vörös István.