Takács Csaba első rocklemeze, a Lélekvándor augusztus elején jelent meg. Neve talán még ismeretlenül cseng, zenésztársai azonban sok éve próbálják meggyőzni őt arról, hogy énekesi tehetsége és hangzásvilága páratlan a mai magyar zenei palettán. Az album olyan elismert zenészek közreműködésével készült, mint Szolnoki Péter, Török Tamás, Szentmihályi Michel Gábor és Dandó Zoltán. A végső hangzásvilág pedig Závodi Gábor zeneszerző munkája, akinek neve manapság valódi fokmérő. Olyan előadók váltak sztárokká a dalaival, mint Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa vagy Rúzsa Magdi.

2

?Csabával nagyon jó barátok lettünk az évek alatt, így könnyű dolgom volt, amikor zeneszerzésre és dalszövegírásra került a sor. Számomra is meglepő volt, mennyire gyorsan és gördülékenyen zajlott az egész, ami talán annak köszönhető, hogy nagyon jól ismerem a gondolkodását és ráéreztem, hogy mi az, amit el akar mondani magáról a zenén keresztül. Már többen is bizonyították, hogy a klasszikus rock időtálló műfaj, ami még ma is megtölti az arénákat közönséggel, Csabában pedig megvan a lehetőség, hogy mindezt továbbvigye? ? mondta Závodi Gábor, aki a lemez előkészületeiben nemcsak mint zeneszerző, de mint producer és zenekarvezető is részt vett.

 

A két zenész karakterjegyeinek elegye a Lélekvándor című lemez, amely dallamos rockműfajával olyan zenész nyomdokaiba lép, mint Csaba példaképe, Demjén Ferenc.

Egy kis ízelítő:

 

 

?Nagyon régen ismerem Csabát és szeretek vele zenélni, mindkettőnk kedvenc stílusa a rock. Régóta biztattuk őt a zenésztársakkal, hogy készítsen egy önálló lemezt. Mikor végre beadta a derekát, Závodi Gábor is nagyon fellelkesült, tele voltunk ötletekkel, hogy mit lehetne csinálni Csabának erre az albumra és végül tényleg egy nagyon erős anyag született? ? nyilatkozott Török Tamás a lemez kapcsán.

1

 

Az albumot a hagyományos rockzenei vonal mellett a fiatalos megújulás jellemzi, így minden korosztály számára népszerű lehet az instrumentális és a vokális rockrajongók körében egyaránt. A dalokon azonnal hallható, és érezhető, hogy profi zenészek örömzenélése, és köztük balladák és rockhimnuszok is megtalálhatók. Takács Csaba és zenésztársai folyamatos koncertekkel bizonyítják, hogy ez a műfaj ma is megszólítja a közönséget, és a régi nagy elődök hagyatéka modern alapokra helyezve jobb, mint valaha.