Varázslatos, gyerekeknek szóló előadással érkezik hazánkba a nemzetközi táncélet kiemelkedő művésze, Akram Khan. Az Akram Khan Company és a rendező, Sue Buckmaster a legendás szólókoreográfiát úgy gondolta újra, hogy azzal kifejezetten a legfiatalabbakat szólíthassák meg. Így született meg a gyerekközönségnek koreografált Chotto Xenos, amely április 17-én és 18-án lesz látható Budapesten.

A Tambuco Percussion Ensemble
Fotó: Jesus Corneo

Idén is a lüktető és pergő ritmusoké lesz a főszerep a Zeneakadémián április 5-én az Ütős napon. A fellépők között olyan elismert művészeket köszönthetünk, mint a Grammy-díjas Third Coast Percussion, a négy nagyszerű mexikói muzsikus alkotta Tambuco Percussion Ensemble, vagy Szaniszló Richárd és a világhírű japán jazz-zongorista és zeneszerző, Makoto Ozone.

Fellép Kai Strobel, aki Németországból érkezik Budapestre, az Amadinda Ütőegyüttes, valamint  Marianna Bednarska marimbaművész, és a zeneszerzőként is aktív ütős, Michael Burritt. A záróeseményen a Concerto Budapest élvonalbeli szólisták közreműködésével mutat be válogatást a műfaj legizgalmasabb darabjaiból.

Joep Beving
Fotó: Rahi Rezvani

A komolyzenei események mellett gazdag könnyűzenei kínálatból is válogathatnak majd a fesztivál ál látogatói. Hazánkba érkezik Joep Beving, az online világot „véletlenül” meghódító holland sztárzongorista.

Az A38-on mutatja be új albumát az eklektikus zenéjéről, a spoken word és a költészet határán egyensúlyozó szövegeiről híres amerikai csapat, a Tank and the Bangas, a handpan osztrák virtuózának zenekara, a Manu Delago Ensemble, valamint Magyarország egyik legizgalmasabb, nemzetközileg is sikeres zenekara, a Belau.

Horváth Charlie
Fotó: Csibi Szilvia

Horváth Charlie egyéni stílusát a blues, a jazz, a soul és a funky ötvözeteként alakította ki. Április 5-ei koncertjén a jól ismert dalok mellett új lemezéből is ízelítőt ad a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Ebben az évben sem maradhat el a Budapest Art Week, lesz Liszt-maraton a Nemzeti Múzeumban, visszatér a barokk zenei különlegességeket felvonultató Zsabó Fesztivál, újra ingyenes programokkal várja majd a kíváncsiakat az Akvárium Tavasz Terasz, a Ludwig Múzeum Slow Life – Az élet lassú tempóban című kiállítása pedig a lelassulás különös művészetébe enged majd bepillantást.

Nyitókép: Akram Khan Company