fbpx

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői

A jazzpikniket idén új időpontban, augusztus 20. és 22. között rendezik meg.

Augusztus 20-án a magyar jazz napját ünnepli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben a festői szépségű Balaton-felvidéken. A jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazzlegenda látogat Paloznakra a Finucci Brothers vendégeként.

A csütörtöki est folytatásaként a De Phazz német jazzkollektíva és a Dan von Schulz-Andrew J páros „őrjíti meg” a piknikezőket. A pénteki napon a Mörk, Jamie Winchester és a szaxofonistennő, Candy Dulfer, míg a szombati záróesten Zséda, Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band örömzenél a dűlőkön.

Az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő jazzlegendával, Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon. Randy Brecker trombitás, hatszoros Grammy-díjas zenész, maga az élő jazztörténelem. 1967 óta tartó pályafutása, előadói és zeneszerzői karrierje garancia a rock, az R&B és a jazz magasrendű fúziójára, így ő a fúziós jazz legnagyobb képviselője. Több mint öt évtizede van a pályán, annak is a csúcsán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen.

A jazzpiknik sajtótéjékoztatója
Fotó: Tihanyi Károly

A magyar jazz napján a Jazzpiknik további színpadain is szól a jazz legjava. Az est folytatásaként a német jazzkollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Az augusztus 20-i állami ünnepen az egykori Fortuna hangulatát hozza el ismét Dan von Schulz és Andrew J.

Három nap tiszta jazz vár mindenkit idén a Jazzpiknik további színpadain is a nyári piknik élményével együtt. A magyar fellépők között olyan zenekarok „piknikeznek”, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint, vagy a Pátkai Rozina trió.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Az alapítvány célja, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak. Ehhez társadalmi és egyéni szinten is változásokat kell elérniük. A Jazzpiknik szeretné támogatni munkájukat és célkitűzésüket, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozását.

A végleges programbontás a honlapon található.

Nyitókép: a Paloznaki Jazzpiknik sajtótájékoztatója, fotó: Tihanyi Károly

A rovat további cikkei