A svéd Viaplay után mától Netflixen is elérhető az egyik legsikeresebb lengyel krimiszerző, Katarzyna Blonda könyvét feldolgozó bűnügyi sorozat. A Murderesses című hatrészes széria a budapesti székhelyű Paprika Studios gyártásában készült Erdős Ákos és Kristoffer Rus producerek irányításával.

A sorozat történetének középpontjában egy magas rangú rendőrtiszt rejtélyes eltűnése áll. Az ügyét lánya, Karolina (Maja Pankiewicz), a fiatal, nagyszájú és ambiciózus kerületi rendőrnő próbálja megoldani, aki bízik abban, hogy az őt személyesen is érintő különleges ügy megoldásával nemcsak háborgó lelkiismeretét nyugtathatja meg, de egyben gyorsabban előre is juthat majd a rendőrségi hierarchiában.

A fiatal nő eltökélt szándéka, hogy megtalálja a vele bonyolult kapcsolatot ápoló édesapját, és mindenáron kiderítse, mi történt vele – annak árán is, ha ehhez törvényes és morális szabályokat kell áthágnia. Munkáját azonban nagyban nehezíti, hogy abban a többi családtagja szinte alig támogatja – neki pedig rá kell döbbennie, hogy az apjáról alkotott idealizált képnek kevés köze van a valósághoz. A nyomozás során a rendőrnőnek nemcsak múltjával és apja emlékével kell megküzdeni, de azzal a mindent átszövő korrupciós hálózattal is, amelyre a határokat átlépve bukkan. A váratlan és izgalmas fordulatokban bővelkedő Murderesses a bűncselekmények, a bonyolult intézményi korrupció, az intrikák és cselszövések mellett a hétköznapi erőszak világáról, a rendőri munkáról és a börtönrácsok mögötti valóságról is reális képet nyújt.

A sorozat főszerepeiben Maja Pankiewicz, Izabela Kuna, Eliza Rycembel és Tomasz Schuchardt látható. Az összes epizódot Kristoffer Rus rendezte, a forgatókönyvet pedig Wiktor Piątkowski írta Joanna Kozłowska és Katarzyna Kaczmarek közreműködésével. A teljes sorozat rendezője és producere Kristoffer Rus, a Paprika Studios lengyel irodájának vezetője, a sorozat társ-producere pedig Erdős Ákos, a budapesti székhelyű vállalat vezérigazgatója.

A képen jelenet a Murderesses című sorozatból. Forrás: KEN!media