fbpx

Újabb magyar népmese a Vojtina színpadán

A sok-sok kalanddal teli Tengerlépő cipőket április 10-én, délelőtt 10 órakor láthatja először a közönség.

Melyik gyerek ne vágyna néha világgá menni? Repülő cipőt húzni, a családjától messze szállni, és a nagyvilágban otthon lenni? Főleg, ha egy egészen aprócska lakásban zsúfolódik a család apraja-nagyja, mint Zsófi esetében.

Mesénk Zsófit a tengerlépő cipők szárnyán kalandos útra repíti. Átruccan hát Kairóba, Kínába, Kukutyinba, az Üveghegyre kirándulni és az Óperenciás tengerben fürdeni, Napban szárítkozni és a Holdon sütkérezni, pizzázni Olaszországba, hamburgerezni Amerikába, saslikozni a görögökhöz. Telerakja a bendőjét a nagybetűs nagyvilággal. Csillapítja élményéhségét. Útja során megtapasztalhatja az önállóság és a szabadság mámorát, majd azt, ami még ennél is fontosabb: hogy milyen, ha mindehhez útitárs is akad. És az izgalmak tetőfokán hova vágyna inkább, mint pont oda, ahonnan elindult: a családhoz.

Az előadást a Vojtina Bábszínházban első alkalommal dolgozó Lázár Helga rendezi, aki a látványvilágot is létrehozta. A népmesét Zalka Csenge Virág meseváltozata alapján Gábor Sára írta színpadra, a zeneszerző David Schuckart, a koreográfus Kovács Domokos. A produkcióban Baditz Dávid, Főglein Fruzsina, Reschofsky György, Nagy Mónika és Mercs Máté Péter látható.

Nyitókép: jelenet a Tengerlépő cipők előadásból. Fotó: Vojtina Bábszínház

A rovat további cikkei