Online színházi közvetítéseinek sorát A velencei kalmár című előadással kezdte a Miskolci Nemzeti Színház, ahol a közönség Mohácsi János rendezésében láthatta Shakespeare drámáját a 2018-2019-es évadban. A színház beszámolója szerint az érdeklődés azóta is folyamatos az előző évad egyik legsikeresebb produkciója iránt, melyben Shylock megformálásáért Görög László tavaly elnyerte a Színikritikusok Díját a legjobb férfi főszereplő kategóriában, idén pedig ugyanezért a szerepért a Gábor Miklós-díjat vehette át. A jelentős érdeklődést tapasztalva a színház úgy döntött, hogy Facebook-oldalán ismét elérhetővé teszi az előadás felvételét csütörtökön 19 óráig.

Még egy produkcióval készül a teátrum ezen a héten: csütörtökön 19 órától vasárnap 22 óráig egy korábbi nagysikerű előadás lesz látható, melynek címét kedden teszik majd közzé.

Az Újszínház YouTube-csatornáján két napon keresztül Kocsis István Stuart Mária életéről szóló történelmi drámájának felvétele lesz elérhető. A teátrum hétfői közleménye szerint A királynő aranyból van című előadás a skótok tragikus sorsú uralkodónőjéről szól. „Mária ízig-vérig modern nő volt: csábító, művelt és érzékeny. Pont ellenkezője Erzsébetnek, aki számító, hideg és racionális. E két női karakter ütközik össze az izgalmas cselekményekben bővelkedő drámában” – áll a produkció ismertetőjében. Az előadást szerdán 19 órától pénteken 19 óráig élvezhetik a nézők a linken.

Kiemelt fotó: A velencei kalmár / Éder Vera képe