A 2023/2024-es évadban működő szakköri közösségek országszerte szerveznek nagyszabású kiállítássorozatot május utolsó heteiben.

05. kép Békési hímzéssel díszített terítők_16.jpg
Békési hímzéssel díszített terítők

Egyedi kézműves alkotásokkal minden vármegyében évadzáró kiállításon mutatkoznak be az ASzakkör hazánk több száz településén működő közösségei. A külhoni, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és muravidéki magyar közösségek szakköri csoportjainak műveiből a Nemzeti Művelődési Intézet székházában nyílik kiállítás Lakiteleken.

Az ASzakkör keretében a Kárpát-medencében immáron több mint két és fél ezer szakköri közösség működik Magyarország Kormányának támogatásával, melyekből minden negyedik külhoni régiókban szerveződött. Az ASzakkör kiemelkedő és átfogó programjával aktív szerepet vállal a településeken a közösségépítésben, a helyi identitás erősítésében, valamint ráirányítja a figyelmet értékeinkre és hagyományainkra, elősegíti az aktív közösségi együttműködést és a magyar népi kézművesség tudásanyagának átörökítését.

Május 11. és  31. között a Nemzeti Művelődési Intézet és a vármegyei igazgatóságai által szervezett helyszíneken láthatók az alkotások, a külhoni magyar szakköri közösségek pedig a Nemzeti Művelődési Intézet lakitelki székházában mutatkoznak be.