fbpx

Újra élőben élvezhetjük a győri Öt Templom Fesztivált

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi nyári slágerére készített saját fesztiválos videójukkal jelentették be a szervezők a hírt, hogy május 13. és 17. között újra élőben várja vendégeit a győri Öt Templom Fesztivál.

Az Öt Templom Fesztivál arra a kuriózumra épül, hogy Győr Újváros városrészében egyetlen utcában megtalálható az öt történelmi vallás egy-egy temploma.

Barabás Lőrinc Live Act formációja a nyitó napon a katolikus templomban, másnap Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák az evangélikus Öregtemplomban, szombaton a Budapest Bár Mező Misivel a zsinagógában, míg Lőrinszky Attila a görögkatolikus templomban lép közönség elé.

A vasárnap délelőtt az egyházi szertartásoké, de este újra a koncerteké a főszerep. A katolikus templomban a Szent Efrém Férfikar, a zsinagógában Roby Lakatos és ifj. Cséki Kálmán közreműködésével.

Hétfőn a fesztivált, Mucsi Zoltán közreműködésével, a 30y: Resti koncertszínházi előadása zárja a református templomban.

Az Öt Templom Fesztivál tizenhat éve az európai gyökerekről szól, a zsidó-keresztény kultúra fontosságáról, megtartó erejéről, a kultúrák és vallások közötti párbeszédben rejlő lehetőségekről, idén pedig arról is, hogy lassan visszakaphatjuk a régi életünket, aminek a kultúra közösen megélt élménye elengedhetetlen része. 

A részvételhez védettségi igazolvány és a tixa.hu oldalon vagy a fesztivál Rát Mátyás téri irodájában elővételben megváltott jegy szükséges. 

Nyitókép: Öt Templom Fesztivál, 2019.

A rovat további cikkei