Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe, melynek során május 11–15. között öt napon keresztül három városban és egy kiemelt könyves rendezvényen mutatkoznak be az írók, alkotó vendégek.

A januárban első alkalommal Sepsiszentgyörgyre, Kézdivásárhelyre, Csíkszeredába és Székelyudvarhelyre látogató Irodalmi Karaván második alkalommal érkezik Erdélybe. A szervezők ezúttal Marosvásárhely, Kolozsvár és Csíkszereda, a Csíkszeredai Könyvvásár közönségét megszólítva tematikus, rendhagyó irodalomórák, Szalon-estek és könyvvásári programok megrendezésével készülnek a kiemelt programokra.

A Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programja, az Irodalmi Karaván az egységes magyar nyelv és kultúra ügyét szolgálja a hagyományos és kortárs magyar irodalom bemutatásával. Az Irodalmi Karaván road-show Magyarországon és az országhatáron túl is utaztatja az irodalmat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben.

A meghívott vendégek közt szerepel többek között Háy János író, költő; Nagy Koppány Zsolt Marosvásárhelyen született író, szerkesztő; Vecsei H. Miklós színművész; Dálnoky Csilla színművész; valamint Balla Gergely, a Platon Karataev frontembere és szövegírója.

Az esemény házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, míg a Szalon-esteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.

Az
ötnapos utazásról született beszámolókat egy filmben tekinthetik meg az
érdeklődők.