fbpx

Újra Európa legjobbjai között az Öt Templom Fesztivál

Kategóriájában egyedüli magyar fesztiválként a győri Öt Templom Fesztivál nyerte el az Európai Fesztivál Szövetségtől (EFA) a kitüntető Remarkable Arts Festival – Special Effe Label 2021 címet.

Az EFA által alapított EFFE (Európa a Fesztiválokért, Fesztiválok Európáért) díj a 2021-es évben azokat a fesztiválokat díjazta, amelyek a világjárvány hatásaira példamutatóan reagáltak a szervezéskor. Az Öt Templom Fesztivál szervezői 2020 tavaszán a teljes járványügyi zárlat alatt forgatták le üres templomokban a fesztivál eredetileg tervezett programját, hogy azt a közönség elé tárhassák
a fesztivál eredeti időpontjában, 2020 májusában.

Az online Öt Templom Fesztivál volt az első az online térben megrendezett fesztiválok között Magyarországon, programjai rövid idő alatt több mint 700 000 elérést generáltak. A fesztivál három olasz és egy spanyol rendezvénnyel együtt nyerte el a speciális, 2021-es EFFE-logó viselésének jogát.

A győri székhelyű Öt Templom Fesztivál még 2017-ben, egyedüli magyar fesztiválként nyerte el és azóta is egyedüliként viselheti Magyarországon az Európai Fesztiválszövetség (EFA) Laureate fokozatát.

A szervezők bíznak benne, hogy 2022 tavaszán visszatérhetnek a járvány előtti állapotokhoz, és május 12. és 16. között újra a megszokott formában, nemzetközi fellépőkkel, közönség előtt rendezhetik meg ötnapos fesztiváljukat Győr templomaiban.

Nyitókép forrása: Facebook/Öt Templom Fesztivál

A rovat további cikkei