fbpx

Újra megnyitja kapuit az Országos Diákszínjátszó Egyesület Egyetem

Már most érdemes jelentkezni az Országos Diákszínjátszó Egyesület 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési programjaira, melyek a 7 évente teljesítendő 120 órányi képzési részvételnek is megfeleltethetők: áprilisban és májusban két helyszínen három képzés várja az érdeklődőket.

Mint arról sokan értesültek, 2021-ben a több mint három évtizedes múltra visszatekintő hazai diákszínjátszó mozgalmat koordináló Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indított ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára.

Az ODE az online és jelenléti alkalmakat tartalmazó képzésekkel elsősorban azokat az elkötelezett pedagógus kollégákat kívánja megszólítani, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel. Az első képzések tavaly tavasszal és ősszel nagy sikerrel zajlottak le: az ott szerzett tapasztalatok birtokában az ODE Egyetem idén áprilisban és májusban újra megnyitja virtuális és valóságos kapuit, két helyszínen három képzést kínálva az érdeklődő pedagógusoknak.

Áprilisban a Fejér megyei Abán Gőbölös Gábor néptáncpedagógus, tréner, facilitátor jelenléti képzésben tartja meg a Játékos közösségfejlesztés mozgásos gyakorlatokkal a köznevelésben elnevezésű képzését. Májusban Budapesten online és jelenléti oktatást vegyítve valósulnak meg a képzések: a diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői alapismereteket sajátíthatnak el, Fekete Anikó vezetésével pedig a kreatív zene módszertanával ismerkedhetnek meg.

A 30 órás képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik az ODE felkérésére több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a programok kidolgozásakor. Idén tavasszal mindhárom képzés esetében az első blokkok indulnak újból: akik azt sikeresen elvégzik, „következő osztályba léphetnek”, azaz részt vehetnek a második 30 órás képzésen.

A továbbképzési programok útnak indításával az ODE egy régóta létező igényre kíván minőségi választ adni. Az európai összehasonlításban is egyedülállóan gazdag hazai diákszínjátszó mozgalom további fejlődéséhez már rövid távon is jelentősen hozzájárulhatnak az új képzések.

A jelentkezési határidő és további részletek a www.odeegyetem.hu honlapon elérhetők, minden további kérdést az odeegyetem@gmail.com címre várnak a szervezők.

Nyitókép: Országos Diákszínjátszó Találkozó 2019. Fotó: MAMOSZ

A rovat további cikkei