A Design Terminál által meghirdetett mentorprogram célja, hogy a legígéretesebb kreatívipari kis- és középvállalkozásokat féléves, elmélyült szakmai együttműködés keretében felkészítse befektetés befogadására, nemzetközi piaci terjeszkedésre. A programban a Design Terminál félévente 3-5 vállalkozás fejlesztését segíti díjmentesen.

A 2015-ös tavaszi szemeszterben olyan magyar kreatívipari vállalkozók jelentkezését várják, akik az ipari formatervezés, a divatipar és az újmédia területek valamelyikén már rendelkeznek saját céggel. A mentorok az iparjogvédelem, az üzletfejlesztés, a márkaépítés és a tőkebevonás területén segítik a résztvevőket, a nyertes pályázók lehetőséget kapnak külföldi szakkiállításokon való megjelenésre is.

dt

A szakmai stáb tagjai többek között: Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője; Sziller Olivér, MyConcept Kft. ügyvezetője; Pető-Dickinson Andrea, Dickinson Consulting ügyvezetője; Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communications stratégiai-, illetve kreatív igazgatója; valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest Talent Programjának vezetője.

 

A pályázat leadási határideje 2015. március 1.

 

A Design Terminál inkubációs programja 2014-ben indult, évente több száz feltörekvő vállalkozásnak nyújt szolgáltatásokat. Az első mentorprogramban 5 ígéretes vállalkozás került be: a The Four, az Anna Daubner, a Plié by Atelier, a Position Collective és a Hard Body Hang. A mentorprogram 2015-ös őszi szemeszterében kibővül a pályázók köre: a technológia és az urbanisztika területén önálló vállalkozással rendelkező cégek jelentkezését várják majd a szervezők.