A Top Gun harmadik részén dolgozik a 61 éves amerikai színész, aki jelenleg a Mission Impossible legújabb részét forgatja.

A filmsztár a napokban írt alá egy nem kizárólagos együttműködési szerződést a Warner Bros. filmstúdióval, de tovább dolgozik a jelek szerint a Paramount filmstúdióval is, ahol a korábbi két Top Gun-filmje készült.

A népszerű vadászrepülős akciófilm-sorozat harmadik epizódjának forgatókönyvét Ehren Kruger írja, és a Deadline értesülése szerint az új rész producerei között szerepel majd Cruise mellett Miles Teller és Glen Powell, továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison. Joseph Kosinski neve rendezőként vagy producerként is szóba került.

Cruise jelenleg a Mission: Impossible 8-at forgatja a Paramountnál. Emellett Doug Liman rendezésében a Universalnál készül a NASA támogatásával a színész űrben játszódó produkciója, amelynek még nem adtak címet. A Top Gun: Maverick Cruise filmes pályafutásának legnagyobb kasszasikere lett 2022-ben 1,49 milliárd dolláros (513 milliárd forintos) globális jegybevételével. A film tavaly elnyerte a legjobb hang Oscar-díját, az amerikai filmakadémia hat díjára jelölték, köztük a legjobb film kategóriában is.

A Top Gunt Tony Scott rendezésében 1986-ban mutatták be. A film folytatása, a Top Gun: Maverick Joseph Kosinski rendezésében 36 évvel később került a mozikba szintén Tom Cruise főszereplésével.

A képen Tom Cruise a Top Gun: Maverick című filmben. Fotó: Paramount Pictures