A negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon idén is ingyenes magyar nyelvű programokkal kedveskednek a színházkedvelőknek, akik a gyermekelőadásoktól a színészportrén át az operáig a legkülönfélébb műfajokkal találkozhatnak a vajdasági városban.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház rendezvénysorozatán a gyerekeket mindennap a Fővárosi Nagycirkusz animátorai szórakoztatják, bemutatják az artista mesterség műfajait, trükkjeit, eszközeit, és a legbátrabbak ki is próbálhatják a cirkuszi kellékeket. Ezen felül a Zentai Magyar Kamaraszínház A három aranygyűrű és a budapesti Turay Ida Színház A szeméthegyen túl című zenés mesejátékát, valamint a békéscsabai Napsugár Bábszínház Világszép Nádszálkisasszony című bábelőadását élvezhetik a legkisebbek.

A felnőtteknek szóló műsor február 12-én este kezdődik egy színészportréval, amikor is Eperjes Károly színművésszel életéről és munkásságáról beszélget Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára. Csütörtök este Móricz Zsigmond Magyar mesék című színdarabját mutatja be az Ivancsics Ilona és Színtársai társulata, míg pénteken a Magyar Állami Operaház tematikus estje kínál széles spektrumú, gazdag programot. Szombaton az Újszínház Hangemberek című előadását láthatja a közönség, amely a szinkronstúdiók világába kalauzolja el a nézőket. A zárónapon pedig a Fórum Színház komédiája várja a látogatókat. A randioldalak bugyraiba merülő Love.hu című előadás az internetes ismerkedés komikus pillanatait tárja fel a nézők előtt.

Kiemelt kép: Újszínház/Hangemberek