A fesztivál új helyszíne lesz a Vigántpetenden felállított cirkuszi sátor, ahol akrobatikus újcirkuszi produkciókat láthat a közönség. Újdonság, hogy Szirtes Edina Mókus saját udvarban fogadja az érdeklődőket, valamint a Magyar Nemzeti Filmarchívum vetítéseit is láthatja majd a közönség ? fűzte hozzá Oszkó-Jakab Natália.

img_5265
Művészetek Völgye 2016

Az idei jegyelővétel csaknem duplája a tavalyinak. Az amerikai Pink Martini zenekar július 21-ei koncertjének köszönhetően várhatóan nézőcsúcsot dönt a fesztivál ? mondta a marketingigazgató. Hozzátette: a hazai előadók mellett július 24-én a francia Deluxe, július 29-én pedig a Nouvelle Vague koncertezik. A fesztivál első és második hétvégéjén lép színpadra mások mellett az Anima Sound System Bognár Szilvivel, a 30Y, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Szabó Balázs Bandája és a Pál Utcai Fiúk, a fesztivál zárókoncertjét pedig a Budapest Bár adja.

 

Kapolcson lesz a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad, valamint Kőbánya Önkormányzata és a Kőbányai Zenei Stúdió közös színpada és a Harcsa Veronika Udvar, ahol több külföldi előadóval is találkozhatnak a látogatók, mások mellett a román Golan zenekar is fellép, illetve ide költözött be idén a Modern Art Orchestra is. Szintén Kapolcson látogatható a Folk Udvar, ahol a népzene, a néptánc és a kézműveshagyomány kap szerepet a Hagyományok Háza szervezésében ? fejtette ki Oszkó-Jakab Natália.

 


img_5257_600x400.png
Művészetek Völgye 2016

A komolyzenei programok egyik helyszíne a kapolcsi római katolikus templom, a Muharay-udvarban a néptánc mellett Sebestyén Márta, Illényi Katica és a Budapesti Vonósok koncertjeivel, a Művészetek Zöldje udvarban túrákkal, játékokkal várják a látogatókat ? fűzte hozzá. Oszkó-Jakab Natália elmondta azt is, hogy Taliándörögdön felépült a Nemzeti Színház repertoárjából válogató Nemzeti Szín-Tér, mely egy estére az Óbudai Danubia Zenekar komolyzenei koncertjének is átadja a deszkákat. A Fidelio Színház Színpadon pedig a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkciós Iroda, a Tünet Együttes, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatók. Hozzátette: szintén Taliándörögdön kapott helyet az Etno Liget és az ETNO Port-A, a fesztiválra kitelepülő Néprajzi Múzeum, valamint Hobo saját udvara, a Hobo Klub, mely verses színházi esttel és beszélgetéssel várja a látogatókat. Aki táncra, önismeretre, improvizációra vágyik, a Lemanguria Kreatív Mozgásudvar programjai közül válogathat. Idén a Kocsor Háznál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei kínálatát hozza el a Völgybe.


img_5300_600x400.png
Művészetek Völgye 2016

Taliándörögd a helyszíne a Cseh Tamás Program zenekarait is befogadó Elevenkertnek, a Tilos Rádió udvarának, valamint a reformáció 500 éves évfordulója apropóján felépült Református Udvarnak és a Tarisznya Evangélikus Udvarnak ? mondta a programigazgató.

Komolyzenét lehet majd hallgatni Vigántpetenden, a Papageno Klasszik elnevezésű helyszínen. Mindhárom településen ingyenesen látogathatók a fesztivál által szervezett kiállítások, többek között a HelloWood faluinstallációja vagy az Art Moments fotókiállítása.

Oszkó-Jakab Natália arról is beszélt, hogy július 29-én kispályás labdarúgótornát szerveznek, július 30-án pedig félmaratonra és ötkilométeres futásra kerül sor. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz véradás a fesztiválon.

A tíz nap alatt 300 önkéntes segíti majd a fesztiválozókat ? fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: Kőmives András