Bodies 2.0 – A bennünk rejlő univerzum című tárlat valódi, egykor élő emberi testeket és szerveket mutat be abból a célból, hogy a látogatók megértsék saját testük működését, így felértékelődjön egészségük megőrzése is. A kiállítás részletesen feltárja testünk felépítését és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.

A tárlaton új, eddig soha nem látott testeket mutatnak be. A Bodies 2.0 – A bennünk rejlő univerzum egy tudományos, oktató jellegű kiállítás, amely mintegy 200 preparált szervet és egész testet mutat be az érdeklődőknek, amelyeket plasztinációs eljárással őriztek meg az utókor számára. A plasztinációs eljárás egy viszonylag új tartósítási módszer, amely a testből a vizet és a lipideket elvonja, majd folyékony műanyaggal helyettesíti, amely megszilárdulása után egy tartós anatómiai mintát formál. A folyamat mikroszkopikus szinten képes sértetlenül megőrizni a test legfinomabb, legtörékenyebb szöveteit is.

A kiállítás betekint a bőrünk alá, feltárja testünk felépítését, rávilágít az egyedi összetettségre. A látogatók az egyedülálló, impozáns környezetben testközelből létesíthetnek kapcsolatot az emberi preparátumokkal, ezáltal belelátnak saját szervezetük működésébe is. A Bodies 2.0 megismerteti mindazokat a szerveket, amelyek a gondolkodásért, a légzésért, a mozgásért felelősek, valamint bemutatja a vérkeringés „autópályáit”, amely a motort folyamatosan mozgásban tartja.

A kiállítás bemutatja az emberi testet kutató tudományágak történetét is, érzékletesen szemlélteti, hogy az emberiség Galen anatómiavázlatai óta hova jutott a saját testének megismerésével kapcsolatban.

Bodies 2.0 kiállításon egy moziteremben vetített dokumentumfilm is segít a látogatókat bevezetni a saját testük eddig ismeretlen világába. A kiállítás melletti VR-teremben további tematikus videókat és játékokat ismerhetünk meg.

Fotók forrása: EMS Entertainment LLC