Május 1-én és 2-án Magyarországon is bemutatják a Stereo Akt legújabb dokumentarista előadását. A Remény panzióban a színházból kiábrándult színészek új hivatás után néznek, és egy kiégést kezelő szanatóriumot nyitnak, ahol budapesti aktivistákat látnak vendégül. A bemutatónak a Trafó ad helyet.

A darab az alulról jövő kezdeményezésekkel és az aktivizmussal, valamint az aktivisták munkásságával, motivációival, sikereivel és kudarcaival foglalkozik.

Az előadásban a társulat tagjai mellett szerepelni fog Bari Judit romajogi- , környezeti igazságosság- és zöldpolitikai aktivista, Kajos Rebeka Dóra, a NANE, a Patent Egyesület és a Nők Egymásért Mozgalom aktivistája, Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület alapítója, aki jelenleg az ukrán menekültek megsegítésén dolgozik, Lóczi Csenge művészetterapeuta, gyermekvédelmi és fenntarthatósági aktivista, Márton Gábor Csaba, a MáSzínház vezetője, ahol közösségi alkotás alapú előadásokat készít fogyatékkal élő fiatalokkal – emellett pedig LMBTQ aktivista és coach és Törley Katalin, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egykori tanára, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója.

A Remény panzió 2022 őszén Tübingenben debütált, ahol a bemutatót követően további 8 alkalommal játszották még a Zimmertheater Tübingenben.

A Stereo Akt társulat olyan közösségi és közéleti témákkal foglalkozik, amelyek mindannyiunkat érintenek. Innovatív alkotói hozzáállással, új nézőpontokkal, különleges technológiai megoldásokkal hozzák létre élményközpontú előadásaikat, amiknek a néző teljes értékű résztvevője. Előadásaikba gyakran vonnak be szakértőket és érintetteket a hivatásos színészek mellett, és sokszor az előadás autentikus helyszíne is főszereplővé válik.

Nyitókép: Remény panzió. Forrás: Trafó