Újranyit a legendás budapesti Metro Klub.

Metro Club Theatre néven újranyit Budapest legendás szórakozóhelye, a Metro Klub, amely a '60-as években a magyar beatzene fellegvára volt.

Az erzsébetvárosi Dohány utcában, a 22-24. szám alatt található Metro Klub szecessziós stílusban tervezett épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházaként, majd mintegy fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé.
 
Ennek hátterében az állt, hogy a kettes metró elhúzódó építésén dolgozó munkások számára szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött a Síp utca és a Dohány utca sarkán álló ötemeletes lakóházba, az egykori Árkád Bazár helyére a Metro Klub, amely korábban több más helyen már működött.


metro_klub_600x578.png
Fotó: boon.hu
 

A Budapest kultikus szórakozóhelyeként ismertté vált Metro Klubban (még egy korábbi épületben) alakult meg 1961-ben a Metro együttes. A hetvenes évek elején az együttes és klub is megszűnt. Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok, egy hostel, majd az azóta szintén megszűnt Roham Bár költözött ide.

A február 8-án ismét kinyitó szórakozóhely új neve: Metro Club Theatre. A nyitóbulin fellép Revolution,, Dj Nash, a New Dance World Hiphop Dance School.