A vajdasági Sin Seekas együttes dala a pánikroham váratlan, fojtogató érzését járja körbe. A Pánik a levesben sorai egy autó volánja mögött, zaklatott pillanatok közepette születtek meg: „Készültünk egy videóklip forgatására. Az ilyen munka soha nem könnyű, sok szervezéssel, stresszel, szorongással jár. Frontemberként azt akarom, hogy minden tökéletes legyen, ám ennek nyomasztó súlya is lehet. Úton voltam a forgatásra, már majdnem megérkeztem, és akkor éreztem, hogy jön. Ültem az autóban, aztán újra és újra ugyanazokat a szavakat ismételgettem. Mantráztam magamnak a szöveget, hogy ezzel tudatosítsam, minden rendben van, csak időre van szükségem. Nem kizárni, nem megszüntetni akarom, hanem kezelni ezt a helyzetet. Ilyenkor el kell fogadnom, hogy néhány percre le fogok blokkolni” – mesélte el az esetet Sóti Juli.

A dalszerző az autójában azokat az élethelyzeteket vette sorra, amikor váratlanul tört rá a pánikroham: „Felsoroltam, mondogattam és hajtogattam magamnak: pánik az álmomban,  pánik a levesben, pánik a diszkóban, pánik a felesben. Így próbáltam elűzni a rosszat” – mondta Juli a PopTextusban.

A Sin Seekas dalszövegeiben gyakran jelennek meg szokatlan, rendhagyó, de fontos társadalmi üzenetek. Az együttes idén kiadott, Történetek című lemeze érzelmileg igen széles skálát jár be: megjelenik benne a bántalmazás, a családon belüli erőszak, a pénz és a pánikbetegség témája is. A Pánik a levesben című dallal az volt Sóti Juliék elsődleges célja, hogy felhívják a figyelmet: ugyan fontos volna beszélni erről a témáról, az emberek többsége mégis inkább elrejti.

Sóti Juli a PopTextus podcastben Szabó István vendége volt, itt hallható a teljes beszélgetés:

Nyitókép: Sóti Juli az A38 hajón. Forrás: a Sin Seekas Facebook-oldala