Az A38 Eklektronika a hazai elektronikus zenei szcéna emblematikus alakjait mutatja be.

Az A38 Eklektronika felhozatalából nagyot meríthetnek azok, akik tört ütemre szeretnek bólogatni, és a húzó basszusok, a fülbemászó szintiszólamok hallatán felkapják a fejüket. A széria az A38 Hajó Panorámastúdiójából közvetített DJ-szettekkel és live actekkel színesíti a csütörtök estéket: drum & bass-től a hiphopig, az ambienten és a feszes technón át számos stílus feltűnik a sorozatban. Az adások csütörtökönként 20 órától válnak elérhetővé az A38 Hajó YouTube-csatornáján.

Az Eklektronika DJ Bootsie experimentális dubstep szettjével indult útnak április 22-én. Legfrissebb albumában is bátran ötvözi a bass, trap, hip hop, techno, jazz és ambient stílusok elemeit. A hip-hop- és basszusközpontú beatek után MirMur lélekkel teli house szettje követi le a naplementét a második epizódban. A Pure Lust csapat rezidensének mixei vegytiszta house, electronica és downtempo ütemekkel operálnak, melyeket organikus hangzásokkal és érzelmes synthekkel színez ki. 

A drum and bass fanatikusok és a precízen felépített dropok kedvelői intenzív dobterápiában részesülhetnek Jade performanszában. Jade, aki egyben a nagy nemzetközi tiszteletnek örvendő Eatbrain kiadó tulajdonosa és alapítója, a műfaj egyik legkeresettebb exportcikkeként olyan európai fesztiválok tömegeit mozgatta már meg, mint a Boomtown vagy a Let It Roll; az elmúlt években Amerikában is egyre nagyobb népszerűségre tett szert. 

Az A38 Eklektronika negyedik vendégeként Man + Machine engedi szabadjára súlyos, post-punk hatású techno, indusztriál és EBM energiáit. Az Emberésgép projekt mögött álló Ágoston Dániel több szerepkörben – újságíróként, rendezvényszervezőként és kommunikációs szakemberként – is meghatározó karaktere a hazai underground szcénának, többek között erről is mesélt a vele készített interjúban.

Május 20-án a programszervezőként, promóterként és nem utolsósorban a nagysikerű Santsat bulisorozat alapítójaként is ismert Adis Abbé könnyed zenéi harmonizáltak a panorámával: nyáridéző szettjében laza diszkóba és szintiszőnyegekbe süppedhetnek bele a hallgatók. 

A szettek és fellépőkkel készített interjúk visszanézhetők az A38 Hajó YouTube-csatornáján.

Nyitókép: MirMur. Fotó: Bodnár Dávid