fbpx

Ünnep: Bognár Szilvia karácsonyi dala – klippremier az új, Titoktok című lemezről

Az Ünnep Szabó T. Anna verse, amely Kovács Zoltán megzenésítésében hallható Bognár Szilvia új lemezén. Az alkotók az új klipben az Igazgyöngy Alapítványtól kapott gyerekrajzokat válogatták a zene alá.

Bognár Szilvia gyerekműsora, a Titoktok az elmúlt években a családok kedvence lett, bejárta az ország szinte minden szegletét, fesztiválját, és most, az ünnepekre lemezen is megjelent a Fonó gondozásában. Az albumon az elmúlt évek munkájának, élményeinek esszenciája hallható.

„Az Ünnep című vers mellett a lemez címét, a Titoktok szót is Szabó T. Annának köszönhetem. A lemezen emellett velünk van szövegeivel – népi dallamokkal karöltve – Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Vörös István és Lázár Ervin is” – mondta Bognár Szilvia a lemezről.

A kliphez választott illusztrációkat így indokolta: „Régóta figyelem az alapítvány munkáját, és rendkívül szimpatikus, ahogy és amiért dolgoznak. Örülök, hogy ilyen módon az általuk képviselt ügy mellé tudok állni. Úgy érzem, ezek a rajzok csodálatosak a zenénk és Anna szövege mellé.”

A lemez közreműködői: Bognár Szilvia (ének), Mester Dániel (szopránszaxofon), Födő Sándor (zongora, ütőhangszerek), Hámori Máté (gitár), Kovács Zoltán (nagybőgő, vokál).

Fotó: Falus Kriszta

A rovat további cikkei