Pénteken a szövetséget alkotó együttesek előadásainak táncfotóiból álló kiállítást nyit meg Novák Ferenc Kossuth-díjas érdemes művész, Széchenyi- és Hevesi-díjas rendező-koreográfus, a nemzet művésze. Ezt követően a Magyar Táncművészeti Egyetem modern tánc szakos hallgatói tartanak térspecifikus táncperformanszt a Hagyományok Háza lépcsőházában.

2018_11_20_Galaesten_a_tancmuveszet_szine-java1
Bozsik Yvette Társulat: Thália táncesték

A pénteki gálaesten, melynek rendezője Hégli Dusán, a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetője, mások mellett a Duna Művészegyüttes, a FlamenCorazónArte Táncszínház, a Badora Társulat, a Bartók Táncszínház, az Udvarhely Néptáncműhely, a Budapest Táncszínház és a Frenák Pál Társulat lép fel.

Szombat délelőtt lesz gyermekelőadás, majd neves táncművész mesterek nyitott óráin ismerkedhetünk meg a klasszikus balett, a kortárs és modern tánc, valamint a néptánc elemeivel.

2018_11_20_Galaesten_a_tancmuveszet_szine-java2
Magyar Állami Népi Együttes
Fotó: tanckritika.hu

Délután a táncművészképző intézetek, köztük a Magyar Táncművészeti Egyetem, a győri és a pécsi táncművészeti szakgimnázium mutatkozik be.

A szombati, Bozsik Yvette Kossuth-díjas táncművész, koreográfus által rendezett műsor fellépői között a Maros Művészegyüttes, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Bozsik Yvette Társulat, aMagyar Nemzeti Balett és az Magyar Állami Népi Együttes szerepel.

Mindkét napon ingyenes táncház zárja az estét.


Részletes program