Április 23-án, Janikovszky Éva születésnapján búcsúzik A lemez két oldala előadás a 6Színben.

A 6Szín emblematikus előadásában a lemez A oldalán utoljára lép színpadra Szamosi Zsófia és Horváth Lili, valamint utoljára hallhatjuk a B oldalon Elek Ferencet és Simon Kornélt.

A Janikovszky Éva azonos című regényéből készült képzeletszínházi produkció éles tükröt tart a nézők elé szavakból csiszolva, és eléjük tárja az emberi játszmák sokszínűségét úgy, ahogyan azt a nők és a férfiak látják.

Tollár Mónika, az előadás rendezője az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából dolgozta át színpadra a nagy sikerű művet. A független színházi előadás eddig közel több mint száz alkalommal került már műsorra. Ez idő alatt olyan művészek tolmácsolták Janikovszky Éva fanyar humorú írásait, mint Horváth Lili, Kovács Patrícia, Kovács Vanda, Kakasy Dóra, Szamosi Zsófia, Láng Annamária, Szalontay Tünde, Gryllus Dorka vagy Csőre Gábor, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Janklovics Péter, Jászberényi Gábor, Simon Kornél, Zámbori Soma, Szabó Kimmel Tamás és Kerekes József.

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról.

A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére” – áll az előadás ajánlójában.

Nyitókép forrása: 6Szín