Április 23-án a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

A világhírű szimfonikus zenekart a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Lendvai Csócsi József prímás fogja majd össze a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnep apropója, hogy ez lesz a 35 éves jubileumi koncertsorozat zárása.

A hivatalosan is hungarikumnak számító zenei formáció több mint ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa városaiban. Koncertjükön klasszikus zenei művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, amelyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar. „Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei is” – mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek. „Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt az apósa is jó barátom volt. Attila a mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű, különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar vagy cigánynóta, jazz, táncdal, világsláger. Igazi örömzene lesz a színpadon. Ezért a különleges produkcióért lesz érdemes eljönni” – fogalmazott Beke Farkas Nándor.

Nyitókép forrása: 100 Tagú Cigányzenekar