fbpx

Utazzunk az álmok világába!

?A Játékkészítővel sikerült megvalósítanunk egy álmot, olyan produkciót hoztunk létre, amelyhez fogható még nem volt Magyarországon? ? meséli Illés Gabriella producer. ?Azt, hogy létrejön egy újabb mesemusical, és ismét a legnagyobb sztárokkal, profi alkotókkal dolgozhatunk, önmagában csodaként élem meg? ? tette hozzá a producer.

alomutazo-plakatok-1

A TulipánTündér új produkciójában, az Álomutazóban arról lesz szó, hogy ma, amikor mindig a maximumot kell nyújtanunk, mennyire elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem hagyunk időt feldolgozni azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, és újra tudjanak álmodozni és álmodni ? pont úgy, mint gyerekkorukban.

A TulipánTündér produkciós iroda tehát most újabb, a korábbihoz hasonlóan nagy előadásra készül, melyet idén karácsony és szilveszter között mutatnak be a (volt Syma) BOK csarnokban. A történet főhőse egy kisfiú, aki a modern technika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba. Erre az álomutazásra a hazai színházi élet legismertebb szereplőivel, a legjobbak között számon tartott énekesekkel és egy profi alkotógárdával készülnek.

alomutazo-plakatok-2

A parádés szereposztásban pedig ott van ? A Játékkészítőben is feltűnt ? Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve. Stohl András szerint azért érdemes elhozni a darabra a gyerekeket, mert ilyet még nem láttak, és biztos, hogy egész évre vagy akár egész életükre hatással lehet. ?Egyrészt olyan történetet kap, amellyel tökéletesen tud azonosulni, másrészt olyan vizuális élményt, amely kitörölhetetlen? ? mondja Stohl András.

Újabb sztárok is csatlakoztak a csapathoz, mint például Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita, akiről kiderült, hogy már A Játékkészítőnél is ott volt ? nézőként. ?Amikor A Játékkészítőt néztem, a hatalmas munka és szeretet, amely a legfontosabb, a nézőtérre is bekígyózott. Mindig jó színészként látni egy ilyen produkciót, és persze, az emberben felmerül, hogy milyen jó lehet egy ilyen nagy, monumentális dologban benne lenni? ? meséli a színésznő.

A főhős Tomit három gyerekszínész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakítja majd.

A darabot Vinnai András Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsemet és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint, valamint dramaturgként Almási-Tóth András, a zeneakadémia docense, aki egyebek mellett a Szegedi Nemzeti Színház irodalmi vezetőjeként és a Szegedi Kortárs Balett dramaturgjaként is dolgozott.

alomutazo-plakatok-5A zene és a szöveg összeszokott páros munkája: csakúgy, mint A Játékkészítőnél a dalok itt is az Artisjus- és eMeRTon-díjas magyar zenész, zeneszerző, zongorista, Rakonczai Viktor és a 31 arany- és 33 platinalemezes dalszövegíró, Orbán Tamás munkája. A díszletet Rajcsányi Balázs, többek között az X-Faktor, a Csillag Születik és a Megasztár díszlettervezője és látványtervezője álmodja színpadra, a jelmezeket Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra tervezi.

Az Álomutazó vizuálrendezője a Valami Amerika I. és II., a Társas játék és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. Bár saját bevallása szerint a film világában mozog otthonosan, a színház sem áll távol tőle, hiszen rendezett már színpadon. ?Hosszú munkafolyamat, ahogy együtt érik a darab a színészekkel, teljesen más munkamódszert igényel, mint a film, és ez nagyon szimpatikus számomra? ? mondja. Az darab rendezője és koreográfusa pedig a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező, Juronics Tamás. ?Egyrészt ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző. Másrészt pedig csodálatos történet, amelynek fantasztikus tanulságai vannak? ? meséli Juronics Tamás a darabról, aki azt is elárulta, hogy a díszlet ? egyedülálló módon ? ledfalakból fog állni, nagyon sok táncos lesz, és olyan színpadi effektek jelennek meg, melyeket csak nagy show-műsorokban lehet látni.

A rovat további cikkei