fbpx

Utcabállal ünnepel a Francia Intézet

A Francia Intézet idén ismét utcabállal készül a nemzeti ünnepre. Július 9-én az intézet Duna-parti épülete előtt a gasztronómiai ínyencségek mellett koncertek lesznek terítéken.

Budapest, 2013. július 13. A Le Train fatal és a magyar Presszó Tangó Libidó zenekar koncertje a Francia utcabálon az ország nemzeti ünnepe alkalmából a budapesti Francia Intézetben 2013. július 13-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az intézetet ugyan 1947-ben alapították, azonban az intézménynek most is otthont adó Fő utcai épületébe 1992-ben költözött. A 30 éves évfordulóra, illetve magára az épületre, annak építészeti értékeire fognak reflektálni a 17 órakor kezdődő workshopok, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlanak kreatív foglalkozásokat.

Estefelé egy különleges hangú francia–amerikai énekesnő, Anna Majidson lép a színpadra, akinek a Macy Grayjel és Seu Jorgéval való együttműködés után bemutatott albuma hozta el a nemzetközi elismerést és sikert. Ezekből a dalokból, illetve a legutóbbi, bensőséges hangulatú La Rivière című albumának szerzeményeiből ad elő az utcabálon.

Az estébe fordulva az intim légkört a táncos buli váltja fel, amikor OIEE és lemezjátszói veszik át a hatalmat a színpadon, és kezdi keverni az elektronikus és popzene határán mozgó szettjeit, olyan francia előadók, mint a Daft Punk, a Stromae vagy Phoenix dalait, akik korábban inspirálták OIEE zenei világát vagy újabban kapcsolhatók hozzá. Késő este az utóbbi évtizedek nagy francia slágereire lehet táncolni.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A rovat további cikkei