A tárlat az üvegművészek fiatal generációjának innovatív technikai sokszínűségét, friss látásmódját mutatja be, miközben rávilágít arra a jelenségre is, amit a fények és rétegek megjelenítésének módja jelent a különféle képzőművészeti ágakban.

A tárlat párbeszédre, a párhuzamos látásmódok kirajzolására is törekszik. Mindehhez olyan kortárs festmények párosulnak, amelyek rávilágítanak a festészet és az üvegművészet metszéspontjaira.

Dimeny Luca: Illúzió

Az üvegművészek közül azokat a 40 év alatti alkotókat hívták meg a kiállításra, akik a Fiatal Iparművészek Stúdiójának vagy a Magyar Üvegművészeti Társaságnak tagjai. A tárlat festőművészeit műveik fénnyel való kapcsolata alapján kérték fel a vizuális párbeszédre, hogy minél szemléletesebben be tudják mutatni az üvegművészet jövőbe mutató térképét.

Ábel Tamás: Into

A kiállító üvegművészek között van Ábel Tamás, Bánó Rita, Biliczki Anett, Bősze Eszter, Budai Zsolt János, Dimény Luca, Farkas Diána, Kohut-Görömbei Luca, Németh Hajnal Aurora, Tomay Katalin, Varga Gyöngyvér, Varga Dóra és Virág Hajnalka. A festményeik Benczúr Emese, Domokos Berta, Kontra Ágnes, Martin Henrik és Mátrai Erik munkái.

A kiállítás szerdai megnyitóján köszöntőt mond Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója, a kurátor Sipos Tünde művészettörténész.