A Vadlazac workshop-sorozat 2020-as őszi évadát bevezető eseménye az Ifjú Budapest lesz, mely október 2-án, pénteken az online térben lesz követhető, és nyitott minden érdeklődő számára.

Ezúttal elsősorban a középiskolásokkal foglalkozó pedagógusoknak szeretnének támpontokat, ötleteket adni a kortárs szövegek iskolai feldolgozásához.

Meghívott előadóik rövid prezentációját követően a workshop – az online tér kereteihez alkalmazkodva – egy közös, interaktív beszélgetéssel folytatódik, ahol módszertani fogódzókat és konkrét válaszokat is kaphatnak a résztvevők.

Margittai Zsuzsi előadóként a művészettörténész szemszögéből járja körül a témát. Előadásának címe: A város mint kulissza? – Budapest illusztrációkon és a Budapest OFF műfaji sokszínűsége. Fókuszban a város és a Budapest-illusztrációk gyerekkönyvekben való megjelenése, különös tekintettel a Budapest OFF novelláskötet (Tilos az Á Könyvek, 2018) illusztrációira, a műfajokon átívelő adaptációkra, a transzmediális értelmezési lehetőségekre.

Az előadó a kötet „keletkezéstörténetére” is kitér, illetve a színház viszonylatában is körüljárja a témát: Schermann Márta a Budapest OFF antológiából rendezett vándorszínházi előadásáról is szó lesz, így bővítve a lehetőségeket a kötet gyakorlati feldolgozásához.

Az esemény itt elérhető.