fbpx

Válogatás jelent meg Sziveri János megzenésített verseiből

A vajdasági költő művei zenei produkciókban élnek tovább.

A 15 dalt bemutató lemezen a Sziver30 pályázat legjobb pályaművei hallhatók. A helyezést nem szerzett, de kiemelkedő pályaműveket bemutató válogatás digitális terjesztésben érhető el a Kertész Imre Intézet kiadásában.

A dalokat műfaji sokszínűség jellemzi, közös nevezőjük, hogy hangszerelésükkel erősítik a versek eredeti zeneiségét, ritmusát és mondanivalóját.

A Sziveri-hagyatékot gondozó Kertész Imre Intézet 2020 őszén hirdetett zenei pályázatot a fiatalon elhunyt költő műveinek feldolgozására, valamint A szélherceg című új válogatáskötetének megismertetésére.

A pályázatra csaknem száz mű érkezett szinte minden zenei műfajból, a komolyzenétől kezdve a kísérleti elektronikán és hiphopon keresztül a sanzonok világáig. Az első három helyezett – Veres Tilda Panna; Bogdán Norbert Lano; Halász Máté és a BLCKFSH Project – pénzdíjat, könyvcsomagot és egy videóklipforgatást nyert.

Sziveri János költő, drámaíró a XX. század második felének egyik meghatározó alkotója. 1990-ben, mindössze 36 évesen hunyt el.

A rovat további cikkei