Az évad során kulcsszavuk a változás lett. Ennek a folyamatnak az eredményeként 2022 őszén teljesen megújult arculattal, felújított belső térrel és reprezentatív repertoárral térnek vissza.

A 2021/2022-es évadban 168 előadást, 10 új bemutatót tartottak 10 300 nézőnek. Elindították a Trezor közéleti beszélgetéssorozatot Szarka Jánossal, amelyben vendégük volt Alföldi Róbert, Cserhalmi György, Nagy Ervin, Hernádi Judit, és ebben a sorozatban lépett utoljára színpadra Haumann Péter. Belekezdtek a 9 magazinnal közös Esti kohász ’féknyúz’ színházi sorozatba, állandó partnerük lett a Freeszfe Egyesület, többször otthont adtak az Ab Ovo kiadónak és a budapesti művészeti iskoláknak. Emellett számos produkciót fogadtak be. Az évad során színházi nevelési csoport működött a színházban középiskolás és egyetemista diákoknak, Varsányi Péter vezetésével.

A következő évadra hat új bemutatóval, köztük két ősbemutatóval készülnek. Ezek:

Bella Máté-Karafiáth Orsolya Macskadémon – A Pinceszínház, a Szentedrei Teatrum és a Gergye Krisztián Társulat közös produkciója (Gergye Krisztián; tervezett bemutató: 2022. szeptember)
O. Horváth Sári: Hitler ABBA-t énekel – magyarországi ősbemutató (O. Horváth Sári; tervezett bemutató: 2022. október)
Paul Pörtner: Hajmeresztő (Kelemen József; tervezett bemutató: 2022. december), G. E. Lessing Bölcs Náthán és Ulrich Hub Náthán gyermekei című művei nyomán
Madák Zsuzsanna: Jeruzsálem – osztálytermi színházi nevelési előadás (Madák Zsuzsanna; tervezett bemutató: 2023. január)
Kiss Csaba: De mi lett a pasival? – ősbemutató (Kiss Csaba; tervezett bemutató: 2023. február)
Euripidész: Médea (ÁGENS és Karsai György; tervezett bemutató: 2023. március)                                                                                                

Ősztől a Pinceszínház lesz az otthona a Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! sorozatának Csizmadia Tibor vezetésével. A következő évadban is várják a gimnazista és egyetemista korosztályt színházi nevelési programjaikra. A színház továbbra is otthont ad a Benkó Dixieland Bandnek, közösségtalálkozóknak, beszélgetéssorozatoknak, könyvbemutatóknak, illetve ősztől kiállítótérként helyszínt biztosítanak a kortárs képzőművészeknek

A képen jelenet a Hello again! című előadásból. Fotó: Vener Orsolya