fbpx

Változásokra készül a Punnany Massif

DSC_1506_Copy

?Már a 13. évünket tapossuk, és az elmúlt időszakban fesztiválzenekarrá váltunk. Most szeretnénk visszatérni a gyökerekhez, a zene- és a szövegíráshoz? ? mondta Felcser Máté, a Punnany Massif egyik alapítója a február 4-én tartott sajtótájékoztatójukon. Hozzátette azt is, hogy a bandából többen zenét fognak tanulni.

?Belefáradtunk, hogy mindig ugyanazokat a köröket futjuk, a heti négy-öt koncertre igazán nem lehet mondani, hogy pihentető volna, kevés idő van, arra, hogy valami újat hozzunk létre? ? magyarázta Farkas Roland Wolfie, a zenekar másik alapítója.

DSC_1470_Copy

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a srácok teljesen mellőzik a koncertezést. A Budapest Parkban négy alkalommal lépnek színpadra: indításként egy dupla, nyárindító buli keretében május 13-án és 14-én. ?Az első nap jelenik meg a FEL kislemez-trilógia második darabját? ? tudtuk meg Wolfie-tól, másnap pedig egy ?újrabemutató? koncert örvendezteti a fanokat annak apropóján, hogy 10 éve látott napvilágot az első Punnany-lemez, a Körkorkép. ?A 2016-os évben ezért újra kiadjuk az azóta már ritkaságnak számító korongot, a duplabuli második napján pedig, a csapat történetében először, a lemez teljes anyagát eljátsszuk élőben? ? mondta Wolfie. A Budapest Parkba még kétszer tér vissza a Punnany Massif: július 23-án itt ünnepli a születésnapját, szeptember 24-én pedig szezonzáró koncerttel búcsúzik a zenekar a nyártól.

A szólókoncertek mellett mindössze négy fesztiválfellépést vállalt a banda, méghozzá a négy legnagyobb hazai fesztiválon. A sort a soproni Telekom VOLT Fesztivál nyitja, majd a Balaton Sound következik, ahol Macklemore előtt lépnek fel. A következő egy Sziget-nagykoncert lesz, utána pedig a STRAND ? Nagyon Zene Fesztiválon hallhatjuk őket, ahol különlegesnek ígérkező és a megszokottnál hosszabb koncerttel készül a csapat. A rajongók decemberben sem maradnak Punnany-dalok nélkül: a banda egy akusztikus turnésorozatra készül, melynek keretében az ország több városának koncerttermeibe ellátogat.

DSC_1561_Copy

?Az OTP Juniorral évek óta támogatjuk a zenekart, olyan projektek vannak mögöttünk, mint a Hétköznapi Hősök klipjének forgatása, vagy a klipben szereplő hangszerek jótékonysági elárverezése, mellyel hátrányos helyzetű fiatalokat segítettünk hozzá ahhoz, hogy hangszeren játszhassanak? ? mesélte Dolezsai Gergely, az OTP Bank Márkamenedzsment és Marketing Kommunikációs Főosztályának vezetője, aki egy páros repülőjegyet jelentő óriáskártyát adott át Máténak és Wolfie-nak. ?Most újabb izgalmas időszak következik a zenekar életében, aminek a középpontjában az alkotás áll. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni azzal, hogy biztosítjuk a fiúk utazását, amelyből inspirációt meríthetnek a következő időszakra? ? tette hozzá Dolezsai.

 

DSC_1553_Copy

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a Punnany Massif YouTube-csatornája meghaladta a 100 ezer feliratkozót. Ez a mérföldkő pedig díjat érdemel: a YouTube új díja, az Ezüst Play Gomb ? vagy ahogy a nemzetközi porondon hívják, a Silver Play Button ? jár azoknak a zenekaroknak, amelyeket ilyen sokan követnek.

Gallasz Enikő, WM Music Distribution Kft. ügyvezetője kiemelte: a Punnany Massif YouTube-csatornáját 2014 októberében kezdtük el kezelni. A zenekar jó példa arra, hogy miért és hogyan érdemes a digitális szolgáltatásokat, és főleg a YouTube-ot használni promócióra, jogkezelésre és nem utolsósorban akár bevételszerzésre is? ? tette hozzá az ügyvezető.

A srácok a rendhagyó évet dalban is összefoglalták:

 

Szíjjártó Anita

Fotók: Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei